Windows 10 nettiyhteys ei toimi

Windows 10 nettiyhteys ongelma

Windows 10 tietokoneen nettiyhteys aiheuttaa satunnaisesti ongelmia käyttäjälleen. Nettiyhteyden toiminta alkaa takkuilemaan tai yhteys ei toimi lainkaan. Kuulostaako tutulta?
Osa Windows 10 päivityksistä voi rikkoa nettiyhteyden. Ongelma voi olla myös laajakaistamodeemissa tai nimipalvelut lakkaavat jostain syystä vastaamasta.
Syitä nettiyhteyden toimimattomuudelle on useita ja välillä ongelma on hankala paikallistaa ja korjata ilman ulkopuolista apua.

Windows 10 nettiyhteyden tarkistaminen ja korjaaminen

Olemme listanneet muutamia vinkkejä nettiyhteyden korjaamiseksi kotona. 

Tarkista verkkolaitteet ja kaapelit

Tarkista ensimmäiseksi että laajakaistamodeemissa on sähköt ja se on varmasti päällä. Tämän jälkeen tarkasta vielä, että verkkokaapeli on varmasti kytketty tai että wlan yhteys on muodostunut.
Tämä tarkistus on kuitenkin hyvä tehdä koska välillä voi käydä niin, että jostain syystä verkkokaapeli on irronnut tai se ei ole kunnolla paikoillaan. Esimerkiksi imuroinnin jälkeen voi verkkokaapeli olla irronnut tai modeemin sähköjohto on huonosti paikoillaan. Jos kaikki on mielestäsi oikein niin jatka seuraavaan kohtaan.

Jos käytössäsi on wlan yhteys niin voit kokeilla kytkeä tietokoneen verkkokaapelilla modeemiin ja näin varmistaa, että vika ei ole wlan yhteydessä.
Mikäli epäilet modeemin toimintaa niin voit vielä kokeilla uudelleen käynnistää modeemin. Muista odottaa ainakin 30 sekuntia modeemin sammutuksen jälkeen, ennen kuin käynnistät modeemin uudelleen. 

Tarkista tietokoneen verkkoyhteys

Varmista ensin, että toimiiko verkkoyhteys lainkaan. Voit testata verkkoyhteyden seuraavasti. Käytä hakua ja kirjoita kenttään cmd ja paina enter. Komennon suorittamisen jälkeen sinulle avautuu komentokehote.
Kirjoita komentokehotteeseen seuraavaa. Esimerkiksi ping www.google.fi tai jokin muu verkko-osoite joka vastaa ping komentoon. Kaikki ulkoiset sivustot eivät välttämättä vastaa ping komentoon lainkaan.
Jos verkkoyhteys toimii niin ping komennon suorittaminen näyttää tältä. Huomaa kohta 0% loss eli yksikään paketti ei kadonnut matkalla. * Nettiyhteys on tällöin kunnossa.

verkkoyhteyden testaaminen

Jos aikaisempi ping komento ei toimi niin kokeile ping komentoa uudelleen ip-osoitteella. Esim. ping 216.58.207.195. Testi näyttää tältä jos ping komento toimii oikein.

Verkkoyhteyden testaaminen ip-osoitteella

Mikäli ping komento toimii ip-osoitteella, niin silloin vika on todennäköisesti nimipalvelimissa. Kokeile määrittää nimipalvelimet verkkokortin asetuksiin käsin ja tee ping testi uudelleen esim. ping www.google.fi.

Voit myös kokeilla vaihtaa nimipalvelimet laajakaistamodeemiin esimerkiksi Googlen vastaaviin. Ohje Windows 10 nimipalvelimien määrittämiseen 

Netti ongelman korjaus Windows päivityksen jälkeen

Jostain syystä ainakin Windows 10 päivitys KB3201845 voi mahdollisesti rikkoa verkkoyhteyden toimivuuden. Päivityksen jälkeen voi nettiyhteys lopettaa toiminnan. Mikäli verkko-ongelma on ilmennyt päivityksen jälkeen, niin voit kokeilla seuraavaa vinkkiä.

Avaa komentokehote käyttämällä hakua ja kirjoita kenttään cmd. Klikkaa hiiren toisella näppäimellä kohtaa cmd ja valitse suorita järjestelmävalvojana.

Komentokehotteen käynnistäminen järjestelmävälvojan oikeuksilla

Kirjoita komentokehotteeseen seuraavaa. Paina jokaisen komennon jälkeen enter näppäintä. 

ipconfig /release
netsh winsock reset catalog
netsh int tcp reset
netsh int ip reset

Anna ipconfig /release komento. Komento vapauttaa ip-osoitteen jonka tietokone on saanut dhcp-palvelimelta. Huomaa, että komennon suorittamisen jälkeen mahdollisesti toimiva verkkoyhteys katkeaa.

Windows 10 nettiyhteys ja ipconfig /release komento

Anna komento netsh winsock reset catalog. Komento paluttaa Winsock asetukset oletusasetuksiin.

netsh winsock reset catalog komento

Anna komento netsh int tcp reset. Komento nollaa tcp/ip asetukset.

netsh int tcp reset komento

Anna vielä lopuksi komento netsh int ip reset. Komento nollaa ip parametrit.

etsh int ip reset komento

Komentojen suorittamisen jälkeen käynnistä tietokone uudelleen ja testaa nettiyhteyden toiminta. 

* Tutustu DNA:n nettiliittymiin.

JAA ARTIKKELI
11 Kommenttia

 1. Kiitos miljoonasti tästä artikkelista!! Sain netin toimiin näillä ohjeilla ja viikonloppu on pelastettu.

  • Hei, kiitos viestistä!
   Mukava kuulla, että artikkelista on ollut sinulle apua.

 2. Oli tossa läppärillä DNS-ongelmaa, kolmio ilmesty ahkerasti eikä meinannu millää toimia. Yhteys toimi normaalisti pöytäkoneella samaan aikaan joten olin hyvin hämmentynyt.
  Tein komentosarjat läppärillä näillä ohjeilla ja lähti taas pelittään!! Erittäin isot kiitokset!

  • Kiitos viestistä! Hyvä juttu, että sait yhteydet toimimaan.

  • Nettiyhteydessä voi olla muutakin ongelmaa. Oletko kokeillut nettiä jollain muulla laitteella? Millainen nettiyhteys sinulla on?

 3. Kiitoksia todella selkeästä ohjeesta!! Netti toimii jälleen moitteettomasti.

 4. Hieno, selkeä ohje! Kiitos 🙂
  Osaatteko auttaa tapauksessa, jossa nettiyhteys kyllä toimii, mutta selain ei avaa webbisivua…?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *