WordPress

WordPress

Blogin tai verkkosivuston julkaisualustana WordPress (WP) on ylivoimaisesti suosituin. Se on monipuolinen sekä helposti käyttöön otettava sisällönhallintajärjestelmä verkkosivuja tai verkkokauppaa varten.

WP on käyttäjälleen turvallinen, mikäli sivuston pitää päivitettynä sekä muistaa luoda tarpeeksi vahvat salasanat käyttäjille.

Mistä saan WordPressin käyttööni?

WordPress ohjelma on ilmainen ja ladattavissa WP:n kotisivulta. Mikäli käytät ilmaista WP ohjelmaa, minkä haluat asentaa ja konfiguroida itse alusta loppuun, niin sinulla pitää olla oma web-palvelin. Web-palvelin on silloin yleensä vps-palvelin tai yms, johon voit asentaa WordPress ohjelman itse.

Yleisimmin käytetty vps-palvelin on Linux pohjainen palvelin, jossa pitää olla asennettuna Apache tai vaijtoehtoinen Web-palvelin, php sekä tietokantapalvelin esimerkiksi Mysql-palvelin. Lisäksi sinun pitää hankkia verkkotunnus sekä ylläpitää verkkotunnusta omaehtoisesti.

Webhotelli

On olemassa myös valmiita webhotelli palveluita, joihin saat WordPress ohjelman valmiiksi asennettuna.

Yksi vaihtoehto webhotellille on Bluehost webhotelli. Heidän palvelun saa käyttöön otettua helposti ja saat myös oman verkkotunnuksen ilmaiseksi ensimmäiseksi vuodeksi. Heidän palvelu on maksullinen ja he veloittavat pienen kuukausiveloituksen palveluistaan.

Tutustu Bluehost palveluun heidän kotisivuilla: Bluehost

Voinko hankkia WordPress blogin vaikka minulla ei ole omaa palvelinta?

Mikäli sinulla ei ole omaa palvelinta tai webhotellia, niin voit hankkia ilmaisen blogin vaikka wordpress.com sivustolta. Kaikki on valmiina sinun blogiasi varten heidän palvelussaan. Sinä voit heti aloittaa luomaan sisältöä blogiisi ja he hoitavat teknisen puolen sinulle valmiiksi.

Ilmainen WP palvelu on tosin hieman rajoittunut ja siihen ei ole mahdollista saada omaa verkkotunnusta. Ilmaisella blogilla pääset kuitenkin aloittamaan ja kokeilemaan kuinka WordPress sivusto käytännössä toimii.

Haluan blogilleni oman verkkotunnuksen WordPress-palveluun

Mikäli haluat heti uudesta blogistasi ammattimaisemman, niin sinun kannattaa valita jokin edullinen palvelupaketti wordpress.com sivustolta, johon saat samalla myös oman verkkotunnuksen.

He tarjoavat juuri pienille blogeille sekä suuremmille sivustoille tarkoitettuja palveluita edulliseen kuukausi hintaan. Tämä on varmasti helpoin tapa perustaa oma blogi, joka ei vaadi teknistä tietämystä web-palvelimista.

Kaikki on sinulle jo valmiiksi asennettuna. Valitset vain sopivan palvelupaketin blogillesi ja aloitat tuottamaan sisältöä blogiisi ilman ylimääräistä säätämistä.

JAA ARTIKKELI
Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *