Windows 10 sähköpostiohjelma ja sähköpostitilin käyttöönotto

Windows 10 sähköpostiohjelma

Windows 10 sähköpostiohjelma asentuu käyttöjärjestelmän asennuksen mukana oletuksena. Ohjelma on helppokäyttöinen ja helposti otettavissa käyttöön. Voit korvata Windows 10 Mail ohjelmalla maksullisen Outlook ohjelman, joka tulee yleensä Microsoft office ohjelman mukana.

Sinun ei välttämättä tarvitse hankkia maksullista sähköpostiohjelmaa, vaan voit käyttää Windows 10 käyttöjärjestelmän mukana tulevaa ohjelmaa. Windows 10 sähköpostiohjelmaan voit lisätä useita tilejä ja käyttää niitä yhdellä ohjelmalla. Näin saat kaikki sähköpostit luettavaksi yhteen paikkaan.

Sähköpostiohjelma on hieman pelkistetty ja sähköposteja ei voi avata omaan ikkunaan tai erilliseen välilehteen. Sähköpostit aukeavat ohjelman oikean reunan viestinäkymään. Muita ilmaisia sähköpostiohjelmia on mm. Mozilla Thunderbird ja Opera Mail. 

Sähköpostitilin määritys Windows 10 sähköpostiohjelmaan

Aloita avaamalla sähköpostisovellus valitsemalla käynnistä valikosta sähköposti.

Käynnistä Windows 10 sähköpostiohjelma

Käytämme tässä ohjeessa esimerkkinä Gmail sähköpostitiliä. Jos sinulla ei ole omaa Gmail sähköpostia niin voit avata sen ilmaiseksi tästä linkistä. Avaa uusi Gmail sähköpostitili tästä.
Valitse avautuvasta ikkunasta tiliksi Google.

Gmail sähköpostitilin määritys

Sinulle avautuu uusi ikkuna jossa sinun pitää antaa käyttämäsi Gmail sähköpostiosoite. Osoitteen lisäämisen jälkeen valitse seuraava.

Anna oma sähköpostiosoite sähköpostiohjelmaan

Anna vielä sinun omistamasi Gmail sähköpostitilin salasana ja valitse lopuksi seuraava.

Anna sähköpostin salasana

Uusi sähköpostitili on nyt määritelty.

Windows 10 sähköpostiohjelman asennus valmis

Windows 10 sähköpostiohjelmaan on nyt luotu uusi sähköpostitili ja se on valmis käytettäväksi. Vaihtoehtoisesti voit lisätä ohjelmaan useita sähköpostitilejä tarpeen mukaan ja käyttää niitä ainoastaan yhdellä ohjelmalla. 

JAA ARTIKKELI
Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *