Windows 10 asennusmedia USB-muistitikulle

Windows 10 asennusmedian luontityökalu (Media creation tool)

Windows 10 asennusmedia USB-muistitikulle luodaan (Media creation tool) työkalun avulla. Tämän työkalun avulla voit hankkia itsellesi Windows 10 asennusmedian. Asennusmedian avulla voit tehdä Windows 10 Home tai Windows 10 Pro asennuksen ja poistaa ylimääräiset sovellukset, jotka olet itse asentanut tai jotka tietokoneen valmistaja on asentanut valmiiksi koneellesi. Voit tehdä työkalun avulla joko USB-asennustikun tai iso tiedoston, josta voit tehdä itse asennus DVD-levyn itsellesi.

Windows 10 asennusmedia USB-muistitikulle

Lataa Windows 10 Media Creation Tool tietokoneellesi. Varmista seuraavaksi, että olet kirjautunut tietokoneeseen järjestelmänvalvojan tunnuksilla koska muuten asennustikkua ei voi luoda onnistuneesti. Tupla klikkaa MediaCreationTool.exe tiedostoa ja käynnistä asennusmedian luontityökalu.

Media creation tool

Hyväksytään ensin käyttöehdot. Valitse hyväksy.

Käyttöehdot

Seuraavassa kohdassa valitaan luo asennustietoväline. Valitse valinnan jälkeen seuraava.

Windows 10 asennusmedia USB-muistitikulle

Valitse sinulle sopiva kieli, versio ja arkkitehtuuri. Voit myös käyttää sinun tietokoneelle suositeltuja asetuksia. Tämä vaihtoehto tekee asennumedian sinun tietokoneesi nykyiselle versiolle.

Asennusmedian valinta

Viimeistään tässä vaiheessa laita alustettu vähintään 8Gb USB-tikku tietokoneeseen. Valitse kohta USB-muistitikku ja valitse seuraava.

Windows 10 asennusmedia USB-tikulle

Valitse seuraavaksi oikea muistitikku johon haluat luoda Windows 10 asennusmedian. USB muistitikku näkyy tässä esimerkissä D-asemana.

Median lataaminen

Asennusmedian tiedostojen lataaminen alkaa. Tämä voi kestää hetken mutta odota ihan rauhassa.

Windows 10 median lataus

Seuraavaksi asennusohjelma tarkistaa ladatut tiedostot.

Median tarkistaminen

Tämän jälkeen alkaa asennusmedian luoti USB-tikulle.

Media on valmis

Windows 10 asennusmedia on nyt luotu onnistuneesti. Valitse lopuksi valmis. Käynnistä tietokone USB-muistitikulta ja asenna Windows 10 käyttöjärjestelmä tietokoneellesi.

JAA ARTIKKELI
3 Kommenttia

  1. Mutta asennus eii vaan toimi tuon ohjeen mukaan, boottaa kyllä tikulta ja lähtee asentamaan mutta kaatuu aina kohtaa jossa kysytään lisenssiavainta. Ei voi tehdä mitään muuta kuin peruuttaa asennus, ei ole kohtaa ”minulla ei ole lisenssiä” eli ei toimi.

    • Kyllä sellainen kohta pitäisi tulla, jossa voit valita asennuksen ilman lisenssiä. Jos sinun tietokoneessa on ollut aikaisemmin Windows 10, niin aktivointi onnistuu ilman lisenssiavaimen antamista. Kokeile vielä tehdä Windows 10 asennusmedia uudelleen usb tikulle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *