Windows 10 käyttöjärjestelmän asennus USB tikulta

Windows 10 asentaminen

Windows 10 käyttöjärjestelmän asennus USB tikulta on hyvä vaihtoehto silloin kun suunnittelet Windows 10 käyttöjärjestelmän uudelleen asennusta vanhaan tietokoneeseen tai asennusta ihan uudelle tietokoneelle tai kiintolevylle. Ennen kuin pääset aloittamaan varsinaisen asennuksen, niin sinulla pitää olla Windows 10 käyttöjärjestelmän asennusmedia käytettävissä.

Voit luoda itsellesi asennusmedian Windows 10 käyttöjärjestelmän asennusmedian luontityökalun avulla. Asennusmedian luontityökalun saat hankittua Microsoft:in verkkosivuilta ilmaiseksi. Lataa työkalu ja luo asennusmedia, jolta saat asennettua Windows 10 käyttöjärjestelmän tietokoneellesi. Asennusmedian luontiin tarkoitetulla työkalulla voit tehdä asennusmedian joko USB tikulle tai iso tiedostoon, josta voit tehdä itsellesi asennus DVD levyn.

Windows 10 käyttöjärjestelmän asennus USB tikulta

Aloitetaan Windows 10 käyttöjärjestelmän asentaminen. Liitä USB tikku tietokoneesi USB porttiin ja käynnistä tietokone USB tikulta. Sinun pitää painaa jotain näppäintä tietokoneen käynnistys vaiheessa kun sitä sinulta pyydetään. Tämä toimenpide tarvitaan siksi, että tietokone saadaan käynnistymään USB tikulta eikä varsinaiselta kiintolevyltä.

Windows 10 käyttöjärjestelmän asennus USB tikulta

Windows 10 asennus käynnistyy. Valitse asennettavan Windows 10 käyttöjärjestelmän kieli, aikayksikkö sekä näppäimistöasettelu. Valitse lopuksi seuraava.

Windows 10 käyttöjärjestelmän asennus USB tikulta

Valitse avautuvasta ikkunasta asenna nyt.

Asenna Windows 10 USB-tikulta

Seuraavaksi sinulta kysytään Windows 10 tuoteavainta. Kirjoita Windows 10 tuoteavain ikkunaan. Jos asennat Windows 10 käyttöjärjestelmän uudelleen samalle tietokoneelle niin voit valita kohdan minulla ei ole tuoteavainta. Valitse lopuksi seuraava.

Windows 10 lisenssi

Valitse seuraavaksi oikea Windows 10 käyttöjärjestelmän versio jonka haluat asentaa.

Windows 10 käyttöjärjestelmän valinta

Hyväksy seuraavaksi käyttöoikeussopimuksen ehdot ja valitse seuraava.

Windows sopimusehdot

Jos haluat asentaa täysin puhtaan Windows 10 asennuksen niin valitse mukautettu asennus.

Windows 10 mukautettu asennus

Seuraavaksi sinun pitää valita kiintolevyn osio johon Windows 10 asennetaan. Osio on varaamaton, mikäli sinulla on uusi ja käyttämätön kiintolevy. Jos asennat Windows 10 vanhalle kiintolevylle niin poista ensin kaikki mahdolliset osiot ja luo lopuksi uusi osio kiintolevylle. Voit valita myös kohdan varaamaton tila jolloin Windows 10 asennus luo sinulle tarvittavat osiot. Valitse lopuksi seuraava.

Huom. Jos poistat vanhat kiintolevyn osiot, niin samalla menetät kaikki tiedostot, jotka ovat olleet aikaisemmin kiintolevyllä.

Kiintolevyn osiointi

Windows 10 asennus alkaa.

Windows 10 käyttöjärjestelmän asennus USB tikulta

Kun Windows 10 asennus on mennyt loppuun, niin tietokone on vielä käynnistettävä uudelleen. Tämä tapahtuu automaattisesti.

Windows 10 asennus

Nyt sinun pitää vielä määrittää Windows 10 asetuksia. Valitse ensin oikea alue vaihtoehto.

Windows 10 kieli

Valitse sinulle sopiva näppäimistöasettelu.

Windows 10 näppäimistöasettelu

Voit myös lisätä toisen näppäimistöasettelun niin halutessasi.

Windows 10

Valitaan vielä, että tuleeko Windows 10 henkilökohtaiseen käyttöön tai organisaation käyttöön. Valitse kohta henkilökohtaiseen käyttöön jos tämä asennus tehdään sinun kotitietokoneeseen. Tämä vaihtoehto ei välttämättä tule näkyviin jos olet asentamassa Windows 10 home versiota.

Windows 10 määritys

Otetaan seuraavaksi Microsoft tili käyttöön. Jos sinulla on jo tili niin anna tilin sähköpostiosoite tai luo uusi Microsoft tili itsellesi ja lisää se tähän kohtaan. Voit myös valita vaihtoehdon offline-tili jolloin sinulle luodaan paikallinen käyttäjätili.

Windows 10 käyttäjätili

Anna seuraavaksi Microsoft tilisi salasana ja valitse seuraava.

Windows 10 käyttäjän salasana

Voit luoda pin-koodin jonka avulla pääset kirjautumaan tietokoneelle. Valitse seuraavaksi luo pin-koodi.

Windows 10 pin-koodi

Sinulta kysytään uutta pin-koodia, joka sinun tulee kirjoittaa lomakkeeseen kahteen kertaan. Valitse lopuksi ok.

Pin-koodin määritys Windows 10 usb asennus

Seuraavaksi määritetään äänikomennot. Emme halua äänikomentoja ja puheentunnistusta käyttöön. Voit kyllä halutessasi ottaa tämän käyttöön.

Puheentunnistus

Määritä sijaintipalvelut. Emme halua sijaintipalvelua käyttöön.

Sijainti

Seuraavaksi voit valita, että haluatko ottaa laitteen etsimisen käyttöön. Emme valitse tätä toimintoa tällä kertaa.

Laitteen etsiminen

Määritä mitä diagnostiikkatietoja haluat lähettää Microsoftille. Valitsemme ainoastaan pakolliset tiedot.

Diagnostiikkatiedot

Seuraavaksi tulee kohta paranna käsinkirjoitusta. Emme valitse tätä toimintoa tällä kertaa.

Paranna käsinkirjoitusta

Valitse vielä, että haluatko Microsoftin käyttää diagnostiikkatietojasi parantaakseen sinun käyttökokemusta. Emme valitse toimintoa tällä kertaa.

Windows käyttökokemus

Voit myös käyttää puhelintasi tietokoneelta jos valitset tämän asetuksen käyttöön. Emme valitse tätä toimintoa tällä kertaa. Valitaan seuraavaksi kohta ohita tai muistuta myöhemmin.

Windows 10 usb asennus ja puhelimen käyttö

Sinulla on myös mahdollisuus tallentaa tiedostosi Onedrive pilvipalveluun. Emme ota tätä toimintoa käyttöön vaan valitsemme kohdan tallenna tiedostot tähän tietokoneeseen. Tämän toiminnon voit ottaa käyttöön myöhemmin.

Ota Onedrive käyttöön Windows 10 asennuksen yhteydessä

Windows 10 asennuksen viimeistely alkaa. Odota ihan rauhassa, että Windows 10 asennus menee loppuun asti. Älä sammuta tietokonetta tässä vaiheessa.

Windows 10 asennuksen viimeistely.

Windows 10 käyttöjärjestelmän asennus USB tikulta on nyt tehty.

JAA ARTIKKELI
Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *