Windows 10 salasana pois käytöstä sisäänkirjautuessa

Windows 10 salasana

Sisään kirjautuessa Windows 10 tietokoneeseen on käyttäjän annettava salasana paikalliselle tai Microsoft tilille joka ikinen kerta. Tämä on osalle kotikäyttäjälle hankalaa koska kirjautuminen tietokoneelle kestää hieman pidempään ja välillä se tuntuu turhauttavalta.

Windows 10 käyttöjärjestelmään on mahdollista kirjautua myös ilman salasanaa. Saat salasanan kyselyn pois helposti Windows käyttöjärjestelmän asetuksista. Huomaa kuitenkin, että jos poistat salasanan kyselyn, niin salasana on edelleen määritelty käyttäjätilillesi. Salasanan joudut antamaan edelleen silloin kun käytät etätyöpöytää tai käytät tietokoneen verkkoresursseja esimerkiksi kirjautuessasi verkkojakoihin.

Windows 10 salasanan poistaminen käytöstä

Käytä hakua ja kirjoita hakukenttään netplwiz.

netplwiz työkalu

Poista valinta kohdasta tietokoneen käyttäminen vaatii käyttäjänimen ja salasanan. Valitse lopuksi ok.

Windows 10 salasana pois käytöstä

Syötä käyttäjätilin salasana ja valitse ok.

Käyttäjän salasana

Olet nyt määrittänyt salasanankyselyn pois päältä. Käynnistä vielä tietokone uudelleen.

Onko valintaruutu kadoksissa?

Viimeisimmän Windows 10 päivityksen jälkeen valintaruutu tietokoneen käyttäminen vaatii käyttäjätunnuksen ja salasanan voi olla piilossa. Saat valintaruudun näkyviin seuraavasti.

Valitse aloitusvalikosta asetukset.

Valitse seuraavaksi tilit.

Valitse avautuvasta ikkunasta kohta kirjautumisvaihtoehdot.

Etsi kohtaa edellytä Windows Hello kirjautumista Microsoft tileille. Poista tämä valinta käytöstä.

Suorita komento netplwiz uudelleen. Nyt valintaruudun pitäisi näkyä normaalisti.

Nyt pääset poistamaan salasanakyselyn.

JAA ARTIKKELI
5 Kommenttia

  1. tuo ohje ei näyttäisi enään pitävän paikkansa , ei ole ruutua johon rastin voisi laittaa

  2. Ei tule näillä ohjeilla minulle kohtaa jossa saisi rastin ruudusta kohdassa ”tietokoneen käyttäminen vaatii käyttäjänimen ja salasanan”. Ei siis koko kohtaa näy.

    • Onko sinulla käytössä työpaikan tai koulun tili? Löydät sen kohdasta asetukset > tilit > käytä koulun tai työpaikan resursseja. Jos käytät koulun tai työpaikan tiliä, niin silloin valintaruutua “tietokoneen käyttäminen vaatii käyttäjänimen ja salasanan” ei tule näkyviin. Käytätkö Microsoft tiliä vai ainoastaan paikallista tiliä tietokoneessa? Microsoft tiliä käyttäessä pitäisi näkyä valinta “edellytä Windows Hello kirjautumista Microsoft tileille”. Oletko milloin viimeksi päivittänyt Windows 10 päivitykset koneellesi? https://softwarekeep.com/help-center/how-to-fix-windows-hello-not-working-after-windows-10-update

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *