Windows 10 hakemiston jakaminen kotiverkkoon

Windows 10 hakemiston jakaminen kotiverkkoon

Windows 10 tietokoneen hakemiston jakaminen kotiverkkoon auttaa ihmisiä jakamaan heille tärkeitä tiedostoja ja hakemistoja muiden perheenjäsenten kanssa kotiverkossa. Kotiverkon tietokoneet voivat olla näin yhteydessä toisiinsa esim. yhdelle tietokoneelle, jossa kotiverkon tärkeitä tiedostoja säilytetään.

Tiedostojen tallentaminen yhdelle palvelimeksi tarkoitetulle tietokoneelle tai vastaavalle palvelimelle on järkevää koska tarvittavat tiedostot voidaan jakaa sieltä kotiverkon ylitse kaikkien verkon käyttäjien käyttöön. Voit vaihtoehtoisesti jakaa myös yhden kansion väliaikaisesti kotiverkkoon jos sinun pitää siirtää tiedostoja toiseen tietokoneeseen esim. uuteen hankkimaasi tietokoneeseen.

Mikäli sinulla on yksi tietokone tai jokin muu vastaava palvelin tiedostojen jakamista varten niin sinun kannattaa varmistaa myös se, että palvelimen varmuuskopiot ovat ajan tasalla ja tiedostosi ovat varmassa tallessa.

Windows 10 verkon etsintä

Windows 10 verkon etsintä kannattaa ottaa käyttöön kotiverkossa koska silloin löydät verkkoon jaetut hakemistot sekä laitteet helposti kotiverkosta. Verkon etsinnän avulla Windows 10 tietokone löytää helpoiten muita tietokoneita ja laitteita verkosta. Tämä ominaisuus otetaan automaattisesti käyttöön, kun olet yhteydessä yksityisiin verkkoihin, kuten kotiverkossa tai työpaikalla. 

Verkon etsintä taas poistetaan käytöstä, kun olet yhteydessä julkisiin verkkoihin, joihin ei pitäisi luottaa, etkä luultavasti hakua sallia tietokoneesi olevan löydettävissä näissä verkoissa.

Windows 10 hakemiston verkkojako

Aloitetaan verkkoon jaettavan hakemiston määrittäminen seuraavasti. Aloita avaamalla Windows 10 tietokoneen resurssienhallinta. Luo seuraavaksi Windows 10 tietokoneeseen uusi hakemisto tai valitse jokin jo olemassa oleva hakemisto, jonka haluat jakaa kotiverkkoon. Tässä ohjeessa luomme uuden hakemiston testi, jonka jaamme verkkoon muiden samassa verkossa olevien kesken. Klikkaa hiiren kaksoispainiketta valitse valikosta kohta uusi ja avautuvasta valikosta kansio.

Windows 10 hakemiston luonti ja verkkojako

Valitse seuraavaksi jaettava kansio ja klikkaa hiiren kaksoispainikkeella kansion päällä. Valitse avautuvasta ikkunasta ominaisuudet.

Hakemiston ominaisuudet

Sinulle avautuu uusi ikkuna, josta pääset tekemään hakemiston verkkojaon valitsemallesi hakemistolle. Valitse kohta jaa.

Hakemiston jakaminen kotiverkkoon

Valitse seuraavaksi käyttäjä. Tämä käyttäjä on se, jolla on oikeus kirjautua verkkojakoon kotiverkkoon toiselta tietokoneelta tai laitteelta. Valitse lopuksi vielä kohta jaa.

Hakemiston jakaminen kotiverkkoon

Seuraavaksi sinulle avautuu ikkuna josta näet jaetun hakemiston tiedot. Valitse lopuksi valmis.

Hakemiston jakaminen kotiverkkoon

Windows 10 tietokoneen hakemisto on nyt jaettu kotiverkkoon ja se on valmis käytettäväksi.

JAA ARTIKKELI
Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *