Facebookin kaksivaiheinen tunnistautuminen

2-vaiheinen tunnistautuminen

Facebookin kaksivaiheinen tunnistautuminen kannattaa ottaa käyttöön jos haluat parantaa tietoturvaa tililläsi. Tunnistautuminen lisää tilillesi kirjautumiseen uuden suojaustason. Kaksivaiheinen kirjautuminen vaikeuttaa ulkopuolisten pääsyä tilillesi koska pelkän käyttäjätunnuksen ja salasanan tietäminen ei vielä täytä kirjautumisen ehtoja. Vaikka otat tämän lisäpalvelun käyttöösi niin älä kuitenkaan unohda turvallista ja tarpeeksi pitkää salasanaa, joka sinun kannattaa ehkä vaihtaa välillä.

Facebookin kaksivaiheinen tunnistautuminen käyttöön

Tässä ohjeessa käytämme Google Authenticator ohjelmaa, jonka voit hankkia esimerkiksi Android puhelimeen tai tablet tietokoneeseen ilmaiseksi.

Saat otettua kaksivaiheisen tunnistautumisen käyttöön Facebook palvelussa seuraavasti. Kirjaudu ensin tilillesi ja valitse oikean yläkulman alasveto valikosta asetukset ja yksityisyys.

Asetukset ja yksityisyys

Seuraavaksi valitaan kohta asetukset.

Asetukset Facebook tilillä

Etsi ja valitse kohta turvallisuus ja sisäänkirjautuminen.

Facebook turvallisuus

Valitse seuraavaksi kohta käytä kaksivaiheista todennusta ja aloita palvelun määrittäminen.

2-vaiheinen tunnistautuminen

Valitse avautuvasta ikkunasta kohta käytä todennussovellusta.

Facebook kaksivaiheinen tunnistautuminen

Seuraavaksi avaa puhelimesta tai tabletista Google Authenticator ohjelma ja paina kerran plus kuvaketta. Valitse avautuvasta valikosta kohta lue QR-koodi. Vaihtoehtoisesti voit valita kohdan lisää käyttöavain ja syöttää itse koodin todennussovellukseen jonka näet seuraavassa Facebook ikkunassa.

Facebook kaksivaiheinen tunnistautuminen

Ota puhelimella kuva QR-koodista ja valitse sen jälkeen Facebook ikkunasta kohta seuraava. Kirjoita puhelimessasi oleva vahvistuskoodi uuteen avautuvaan ikkunaan ja valitse lopuksi jatka.

Vahvistuskoodi

Tässä vaiheessa 2-vaiheisen todennuksen pitäisi tulla käyttöön. Valitse lopuksi valmis.

Facebook kaksivaiheinen tunnistautuminen on määritelty

Sinulla on nyt 2-vaiheinen todennus käytössä Facebook tililläsi. Suosittelemme ottamaan myös tekstiviesti todennuksen käyttöön varmuudeksi koska jos puhelimesi hajoaa, niin pääset kuitenkin tunnistautumaan toisella vaihtoehdolla Facebook tilillesi.

JAA ARTIKKELI
Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *