Windows 11 kiintolevyn salaaminen Bitlocker ohjelmalla

VPN Tarjous

Bitlocker ohjelma

BitLocker on salausohjelmisto, jonka avulla voi salata koko Windows 11 käyttöjärjestelmän. Ohjelman avulla voit salata myös ulkoisen kiintolevyn tai muistitikun. BitLocker ohjelman salauksen käyttöönotto kiintolevylle kestää yleensä useista tunteista yhteen päivään, riippuen aseman nopeudesta ja koosta. 

Windows 11 kiintolevyn salaaminen Bitlocker ohjelmalla

Tässä ohjeessa otamme Bitlockerin käyttöön laitteistopohjaisella salauksella. Tarkistetaan aluksi, että tietokoneessa on TPM -Tuki jotta se voidaan ottaa käyttöön. Tarkista versionumero ”Trusted Platform Module” kohdasta. Sen pitäisi olla 1.2 tai uudempi, jotta BitLocker toimii.

Käytä hakua ja kirjoita hakukenttään laitehallinta.

Etsi laitehallinnasta kohta Trusted Platform Module. Trusted Platform Module version pitää olla 1.2 tai uudempi.

Aloitetaan seuraavaksi Bitlockerin käyttöönotto. Käytä hakua ja kirjoita hakukenttään Bitlocker. Valitse kohta hallitse Bitlockeria.

Bitlocker käyttöön

Valitse avautuvasta ikkunasta kohta ota Bitlocker käyttöön.

Seuraavaksi valitaan salausavaimen tallennuspaikka. Voit tallentaa salausavaimen Microsoft-tilille, tiedostoon tai tulostaa sen paperille. Salausavain kannattaa tallentaa varmaan paikkaan. Tässä ohjeessa tallennamme salausavaimen Microsoft-tilille. Valitse lopuksi seuraava.

Nyt voit päättää mitä haluat salata. Voit salata käyttämättömän osan kiintolevystä tai kiintolevyn kokonaan. Valitsemme kohdan salaa koko asema. Näin saamme salattua kiintolevyn kokonaan. Tämä vaihtoehto vie enemmän aikaa. Valitse valinnan jälkeen kohta seuraava.

Tässä kohtaa valitaan salaustila. Valitsemme kohdan uusi salaustila. Valitse lopuksi seuraava.

Nyt päästään aloittamaan kiintolevyn varsinainen salaaminen. Valitse täppä suorita Bitlocker järjestelmätarkistus. Valitse tämän jälkeen seuraava.

Käynnistä lopuksi tietokone uudelleen kun saat siihen seuraavan kehotuksen.

Windows 11 kiintolevyn salaaminen Bitlocker ohjelmalla on nyt tehty. Salaus tapahtuu automaattisesti tietokoneen taustalla. Salaamiseen voi mennä aikaa useampi tunti tai jopa päivä riippuen tietokoneen nopeudesta.

JAA ARTIKKELI
Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *