Windows 10 tiedostojen pakkaaminen ja purkaminen

Zip-tiedosto

Tiedostonimen lopussa oleva .zip-tiedostotunniste osoittaa, että tiedosto on pakattu. Tämä tarkoittaa, että kaikki alkuperäisen tiedoston tiedot ovat edelleen olemassa, mutta ne on pakattu siten, että tiedosto on kooltaan pienempi.

Käyttäjät pakkaavat usein suuria tiedostoja ennen niiden lähettämistä sähköpostin liitteinä, koska monet sähköpostiohjelmat eivät pysty käsittelemään liian suuria tiedostoja. Ainoa zip-tiedostoon pääsyyn liittyvä ongelma on, että sinun on purettava tiedosto ennen kuin voit käyttää siihen lisättyjä tiedostoja.

Windows 10 käyttöjärjestelmässä sinun ei tarvitse enää etsiä Internetistä ilmaista zip-ohjelmaa, joka pakkaa ja purkaa tiedostot. Nykyään Windows 10 käyttöjärjestelmässä on jo ohjelma sisäänrakennettuna.

 

Zip-tiedoston purkaminen Windows 10 tietokoneella

Valitse hiiren kakkospainikkeella tiedostoa, jonka haluat purkaa. Valitse pura kaikki avattavasta valikosta.

 

Windows 10 zip-tiedoston purkaminen

 

Seuraavaksi anna hakemisto johon haluat zip-tiedoston purkaa. Voit laittaa täpän kohtaan näytä puretut tiedostot niin sinulle avautuu heti oikea hakemisto jossa tiedostot sijaitsevat.

 

Zip-tiedosto puretaan kansioon

 

Tiedoston lisääminen zip-tiedostoon Windows 10 tietokoneessa

Seuraavaksi pakataan yksi testi.txt tiedosto zip-tiedostoon. Valitse pakattava tiedosto hiiren kaksoispainikkeella ja valitse lähetä kohteeseen. Valitse alavalikosta kohta pakattu kansio (zip-tiedosto).

 

Tiedoston pakkaaminen zip-tiedostoon

 

Tiedosto on nyt pakattu onnistuneesti zip-tiedostoon.

 

JAA ARTIKKELI




1 Kommentti

  1. Tuohan on kätevää jos ei enää windows 10 tarvitse erikseen hommata sitä purkamissovellusta. Muistan, että aina ennen piti kikkailla hirveästi, että sai pakatut tiedostot auki ja latailla jotain hämysiä ohjelmia. Olin itse oikeastaan etsimässä tietoa, miten voisin pakata pdf tiedostoa pienemmäksi – osaisitko neuvoa myös siinä? Kiitos kuitenkin sillä tästä sain tietoa, mitä en tiennyt, että tarvitsin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *