Windows 10 tehtävienhallinta (Task manager)

Windows 10 tehtävienhallinta

Windows 10 tehtävienhallinta eli Task manager näyttää tietokoneellasi käynnissä olevat ohjelmat sekä tarjoaa rajoitetun hallinnan käynnissä oleviin tehtäviin. Tehtävienhallinnan avulla voit pysäyttää käynnissä olevan ohjelman jos et sitä muuten saa sulkeutumaan. Voit myös seurata Windows 10 tehtävienhallinnan avulla tietokoneen laitteistoresursseja.

Tehtävienhallinta mahdollistaa valita tietokoneen käynnistymisen yhteydessä käynnistettävät ohjelmat, joita tarvitaan heti käyttöön jo tietokoneen käynnistymisen yhteydessä. Windows käyttöjärjestelmän tehtävienhallinta on erittäin monipuolinen ja käytännöllinen apuohjelma Windows tietokoneen käyttäjälle.

Windows 10 tehtävienhallinnan käynnistäminen

Vaihtoehto 1

Voit avata tehtävienhallinnan painamalla näppäimet Ctrl + Vaihto + Esc pohjaan samanaikaisesti, niin saat tehtävienhallinnan avautumaan.

Vaihtoehto 2

Toinen vaihtoehto on se, että painat Ctrl + Alt + Del näppäimet pohjaan samanaikaisesti ja valitset avautuvasta valikosta Windows tehtävienhallinnan.

Windows 10 tehtävienhallinta

Valinnan jälkeen sinulle avautuu tehtävienhallinta.

Tehtävienhallinta on nyt avattu.

Tehtävienhallinnan eri toiminnot

Prosessit

Prosessit välilehti sisältää luettelon kaikista käynnissä olevista ohjelmista ja sovelluksista tietokoneessa. Voit sulkea käynnissä olevia ohjelmia, tuoda ne etualalle ja nähdä miten ne käyttävät tietokoneen resursseja. Välilehdellä näkyvät suorittimen käyttö, verkon käyttö ja jokaisen Windows-sovelluksen käyttämä aika.

Tämä välilehti soveltuu myös erinomaisesti kaikkien sellaisten sovellusten jäljittämiseen, jotka kuormittavat paljon suorittimen tai verkon resursseja.

Prosessit

Suorituskyky

Suorituskyky välilehdellä on yhteenveto siitä, mitä tietokoneessa tapahtuu. Löydät täältä laitteistokomponentit, kuten suorittimen, RAM-muistin, kiintolevyn sekä verkon tietoja.

Windows 10 tehtävienhallinta ja suorituskyky

Sovellushistoria

Sovellushistoria välilehdellä näkyvät Windows sovelluksien käyttämä aika ja verkon käyttö.

Sovellushistoria

Käynnistys

Käynnistys välilehti näyttää kaikki ohjelmat, jotka käynnistyvät automaattisesti Windows tietokoneen käynnistyessä. Voit tunnistaa ja poistaa käytöstä ne ohjelmat, joita ei tarvitse suorittaa automaattisesti. Tarpeettomien ohjelmien käynnistymisen estäminen voi mahdollisesti nopeuttaa tietokonettasi.

Käynnistys

Käyttäjät

Välilehdeltä löydät kaikki käyttäjät, jotka ovat kirjautuneet tietokoneeseen sekä prosessit joita kukin käyttää.

Task Manager käyttäjät

Lisätiedot

Lisätiedot välilehti näyttää jokaisen yksittäisen prosessin, jotka ovat käynnissä juuri nyt ja jopa käyttäjä kohtaisesti.

Windows 10 tehtävienhallinta lisätiedot

Palvelut

Palvelut välilehti näyttää kaikki Windows 10 käyttöjärjestelmän palvelut. Voit käynnistää ja pysäyttää Windows 10 palveluita tällä välilehdellä.

Tehtävienhallinta palvelut

Windows 10 tehtävienhallinta ohjelma on monipuolinen ja tärkeä apuohjelma Windows 10 tietokoneen käyttäjälle.

JAA ARTIKKELI
Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *