Windows 10 pikakäynnistys (Fast startup) pois käytöstä

Windows 10 pikakäynnistys

Pikakäynnistys eli fast startup on ominaisuus, jonka tarkoitus on nopeuttaa Windows 10 tietokoneen käynnistymistä. Useimmat tietokoneen käyttäjät käyttävät ominaisuutta tietämättään ja se on Windows 10 käyttöjärjestelmässä yleensä oletuksena päällä.
Ominaisuus kyllä nopeuttaa tietokoneen käynnistymistä mutta tietyissä tilanteissa siitä on myös haittaa tietokoneen toiminnan kannalta. Esimerkiksi wake-on lan toiminto ei välttämättä toimi pikakäynnistymisen kanssa. Myös Windows päivitysongelmia voi tulla eteen jos ominaisuus on päällä.

Toinen esimerkki eli tilanteessa jossa kiintolevy on salattu ulkopuolisella ohjelmalla niin Windows tietokoneen päivitykset eivät välttämättä toimi tai päivitystiedostot eivät asennu tietokoneeseen oikein.
Windows 10 pikakäynnistys ominaisuuden ollessa käytössä tietokoneesi sammuttaminen näyttää siltä, ??että tietokone oikeasti sammuu, mutta todellisuudessa tietokone siirtyy sammutuksen ja lepotilan väliseen tilaan. Lepotilaan tarkoitettua tiedostoa käytetään mutta se on pienempi kuin normaalissa lepotilassa.

Nopeus taas tulee Windows-ytimestä, joka tallennetaan kiintolevylle ja ladataan käynnistettäessä.
Isojen päivityksien jälkeen ominaisuus voi palata käyttöön automaattisesti. Päivityksien jälkeen kannattaa käydä tarkistamassa tilanne uudelleen ja poistaa ominaisuus käytöstä tarpeen mukaan. 

Windows 10 nopea käynnistys pois päältä

Pikakäynnistys ominaisuuden saat otettua helposti pois käytöstä tietokoneen asetuksista.
Valitse aloitus.

Windows 10 aloitus

Valitse asetukset.

Windows 10 asetukset

Valitse järjestelmä.

Windows 10 järjestelmä

Valitse virta ja lepotila.

Windows virta ja lepotila

Valitse virran lisäasetukset.

Windows 10 virran lisäasetukset

Valitse virtapainikkeiden toiminnot.

Poista täppä kohdasta ota käyttöön nopea käynnistys. Valitse lopuksi tallenna muutokset ja käynnistä tietokone uudelleen.

Windows 10 pikakäynnistys pois käytöstä

Nyt olet poistanut käytöstä Windows 10 pikakäynnistymisen. 

JAA ARTIKKELI
Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *