Windows 10 päivityksien välimuistin tyhjentäminen

Windows 10 automaattinen päivitys

Oletko asentanut päivityksiä Windows 10 tietokoneelle ja päivitystä asennettaessa olet saanut virheilmoituksen, että päivitys ei onnistu? Et ole asian kanssa yksin vaan tällaista tapahtuu satunnaisesti myös muille Windows 10 käyttäjille.

Mikäli Windows 10 päivitykset eivät ole asentuneet tietokoneellesi oikein, niin se voi johtua päivityksen tiedostojen puutteellisesta lataamisesta. Kannattaa pitää Windows 10 tietokone verkossa automaattisten päivityksien lataamisen aikana ja sammuttaa tietokone vasta sitten kun päivitykset ovat varmasti latautuneet ja asentuneet tietokoneeseen.

Jos sinulla on asennusongelmia Windows 10 päivityksien kanssa, niin voit kokeilla tyhjentää Windows 10 päivityksille tarkoitetun välimuistin ja hakea päivityksien tiedostot uudelleen. Tämä ei välttämättä auta läheskään kaikissa päivitysongelmissa, mutta jossain tilanteessa tästä voi olla apua epäonnistuneiden Windows 10 päivityksien kanssa.

Windows 10 päivityksien välimuistin tyhjentäminen

Windows 10 päivityksien välimuistin tyhjentäminen onnistuu seuraavasti. Aloita sulkemalla Windows 10 päivityspalvelu (wuauserv). Paina Windows näppäin sekä R-näppäin samanaikaisesti avataksesi suorita valintaikkunan. Kirjoita avautuvaan ikkunaan services.msc ja paina lopuksi enter.

Windows 10 suorita ohjelma.

Etsi kohtaa Windows Update ja klikkaa sitä.

Windows 10 update

Valitse avautuvasta ikkunasta pysäytä palvelu. Valitse lopuksi vielä ok. Nyt Windows päivityspalvelu on pois käytöstä väliaikaisesti ja pääset poistamaan ja tyhjentämään päivityksien välimuistin / kansion.

Pysäytä Windows 10 päivityspalvelu

Seuraavaksi sinun pitää avata resurssienhallinta ja valita hakemisto C:\Windows\SoftwareDistribution. Poista tämän hakemiston sisältö kokonaan. Hakemisto sisältää Windows 10 päivityksien tiedostot, jotka olet ladannut Windows 10 automaattisen päivityksen avulla.

Windows 10 päivityksien välimuistin tyhjentäminen

Tiedostojen ja hakemistojen poistamisen jälkeen avaa uudelleen services.msc eli palvelut ikkuna, jonka avasimme jo aikaisemmin. Klikkaa uudelleen Windows Update riviä ja valitse käynnistä palvelu. Valitse vielä lopuksi ok.

Windows 10 päivitys käyttöön

Tämän jälkeen Windows 10 käyttöjärjestelmän pitäisi ladata kaikki päivityksien tiedostot uudelleen tietokoneellesi ja Windows 10 päivityksen pitäisi jälleen toimia, mikäli tiedostoissa on ollut jotain vikaa.

JAA ARTIKKELI
Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *