Oman IP-osoitteen poistaminen Google analytics ohjelmasta

wander woman

Google Analytics

Google Analytics ohjelman avulla voit seurata helposti verkkosivustosi kävijämääriä. Kävijämäärien todellinen määrä vääristyy jos Analytics ohjelma laskee mukaan myös ns. virheellisen verkkoliikenteen. Virheellistä verkkoliikennettä voi olla esim. itse aiheutettu oma verkkoliikenne tai hakukoneiden bottien aiheuttama liikenne. Ohjeen avulla voit poistaa oman IP-osoitteesi Google Analytics raportista.

Oman IP-osoitteen poistaminen Google Analytics ohjelmasta

Kirjaudu sisään Google Analytics tilillesi ja valitse kohta järjestelmänvalvoja.

Etsi seuraavaksi kohtaa kaikkisuodattimet ja valitse se.

Seuraavaksi valitaan lisää suodatin.

Täytä avautuvaan lomakkeeseen seuraavat tiedot: Nimi, IP-osoite, ja muut suodatin määritykset. Suodattimen nimi voi olla mikä tahansa. Tässä esimerkissä suodattimen nimi on Oma ip-osoite. IP-osoite kohtaan anna sinun oma käyttämäsi julkinen IP-osoite. Tarkista suodatinta tehdessäsi, että suodattimen tyyppi on kuvan mukainen. Valitse lopuksi tallenna.

Mikäli et tiedä omaa julkista ip-osoitetta niin voit tarkistaa sen seuraavalta sivulta: https://www.digivinkit.fi/minun-ip-osoite/

Oma ip-osoitteen poistaminen Google Analytics

Uusi suodatin on nyt luotu. Nyt Google Analytics raportti ei ota huomioon sinun omia vierailuja määrittämästäsi IP-osoitteesta.

JAA ARTIKKELI
Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *