IP-osoitteen uudelleenohjaaminen verkkotunnuksen URL-osoitteeseen Linux Ubuntu Apache palvelimessa

.htaccess tiedosto ja Apache palvelimen uudelleen ohjaus

IP-osoitteen uudelleenohjaaminen onnistuu helposti Apache palvelimen mod_rewrite moduulin avulla. Sinulle voi tosiaan tulla joskus tarve uudelleenohjata verkkosivustosi IP-osoite sen verkkotunnuksen URL-osoitteeseen. Voit tehdä tämän uudelleenohjauksen helposti tämän ohjeen mukaan.

IP-osoitteen uudelleenohjaaminen verkkotunnuksen URL-osoitteeseen käyttämällä Apache palvelimen .htaccess tiedostoa

Voit käyttää mod_rewrite moduulia IP-osoitteen uudelleenohjaamiseen verkkotunnuksen URL-osoitteeseen. Se on erittäin tehokas ja yleisesti käytetty Apache palvelimen moduuli, jonka avulla voit kirjoittaa uudelleen URL-osoitteita tai ohjata ne uudelleen tiettyjen ehtojen mukaan. Tätä varten tarkistamme vain saapuvien IP-osoitepyyntöjen http isäntäarvon ja ohjaamme vastaavat pyynnöt verkkotunnuksemme URL-osoitteeseen.

Mod_rewrite moduulin käyttöönotto (.htacces) Linux Ubuntu Apache palvelimessa

Ota käyttöön mod_rewrite moduuli eli .htaccess ominaisuus Linux Ubuntu palvelimessa seuraavasti. Avaa konsoli ja suorita seuraava komento ottaaksesi mod_rewrite moduulin käyttöön Apache palvelimessa.

sudo a2enmod rewrite

.htaccess-tiedosto

Luo uusi tai avaa olemassa oleva .htaccess tiedosto verkkosivustosi /var/www/html hakemistosta. Jos verkkosivustosi .htaccess tiedosto sijaitsee muualla, päivitä alla olevan hakemiston polku oikeaksi.

sudo vim /var/www/html/.htaccess

Ohjaa IP-osoite verkkotunnukseen

Esim. verkkopalvelimesi IP-osoite on 84.22.101.143 ja verkkosivustosi verkkotunnus on www.digivinkit.fi. Lisää sitten seuraavat rivit aikaisemmin avattuun .htaccess tiedostoon.

RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^84\.22\.101\.143$
RewriteRule ^(.*)$ https://www.digivinkit.fi/$1 [L,R=301]

Yllä olevassa koodissa Apache tarkistaa jokaisen pyynnön HTTP_HOST arvon. Jos arvo on 84.22.101.143, se uudelleenohjaa nämä URL-osoitteet osoitteeseen https://www.digivinkit.fi yhdessä muun pyynnön kyselymerkkijonon kanssa. Käytämme myös R=301 määritystä RewriteRule säännössä varmistaaksemme pysyvän 301 uudelleenohjauksen. Voit myös muuttaa http:n https:ksi, jos haluat ohjata verkkotunnuksesi HTTPS versioon.

Käynnistä Apache palvelin uudelleen

Ota vielä lopuksi muutokset käyttöön käynnistämällä Apache palvelin uudelleen seuraavalla komennolla.

sudo service apache2 restart

IP-osoitteen uudelleenohjaus on nyt tehty. Kuten huomaat, voit helposti uudelleenohjata IP-osoitteen verkkotunnuksen URL-osoitteeseen Apache palvelimessa. 

JAA ARTIKKELI
Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *