Google Chrome selaimen kirjanmerkkien siirto

Chrome selaimen kirjanmerkit

Chrome selaimen kirjanmerkkien siirto tulee ajankohtaiseksi silloin kun olet vaihtamassa tietokonetta uuteen tai jos haluat asentaa tietokoneen käyttöjärjestelmän uudelleen.

Internet selaimen kirjanmerkin avulla löydät tietyn sivun helposti ja nopeasti. Sinun kannattaa lisätä kirjanmerkkeihin verkkosivustot, joita käytät todella usein mm. sähköpostin kirjautumissivut, uutissivustot sekä muita tärkeitä nettisivuja, jotta sinun ei tarvitse etsiä tai kirjoittaa URL-osoitetta aina, kun haluat siirtyä kyseiselle sivulle. Selaimen kirjanmerkkeihin kerääntyy ajan kuluessa hyödyllisiä linkkejä, jotka kannattaa tietokonetta uusittaessa ottaa talteen ja siirtää ne uuteen tietokoneeseen.

Google Chrome selaimen kirjanmerkkien varmuuskopiointi ja siirto

Aloitetaan kirjanmerkkien siirto ja varmuuskopiointi. Valitse ikoni Chrome selaimen oikeasta yläkulmasta jossa on kolme pistettä päällekkäin. Valitse ja klikkaa sitä.

chrome bookmarks

Valitse sinulle avautuvasta valikosta kirjanmerkit.

Kirjanmerkit

Valitaan uudesta avautuvasta valikosta kirjanmerkkien hallinta.

Chrome seilaimen kirjanmerkit

Sinulle avautuu kirjanmerkkien hallinta ikkuna. Valitse ikkunan oikeasta yläkulmasta pieni ikoni jossa on kolme pistettä päällekkäin. Valitse ja klikkaa sitä.

Aloita suosikkien eli kirjanmerkkien varmuuskopiointi ja siirto

Valitse valikosta vie kirjanmerkkejä. Tämä toiminnon avulla voit tehdä varmuuskopion sinun vanhoista kirjanmerkeistä ja tallentaa ne tietokoneellesi.

Chrome selaimen kirjanmerkkien siirto tiedostoon

Valitse sinulle sopiva hakemisto, johon haluat tallentaa kirjanmerkit. Valitse lopuksi tallenna.

Tallenna kirjanmerkkien varmuuskopio tietokoneelle

Chrome selaimen kirjanmerkit on nyt varmuuskopioitu ja tallennettu tietokoneesi kovalevylle uuteen bookmarks.html tiedostoon. Siirrä seuraavaksi tallennettu bookmarks.html tiedosto hankkimaasi uuteen tietokoneeseen esim. usb-muistitikun tai sisäverkon välityksellä.

Aloitetaan siirtämään kirjanmerkit seuraavasti. Avaa ensin selaimen sama valikko, josta teimme kirjanmerkkien varmuuskopion. Tällä kertaa sinun pitää valita valikosta kohta tuo kirjanmerkkejä.

Chrome selaimen kirjanmerkkien siirto

Sinulle avautuu ikkuna, jonka avulla sinun pitää mennä siihen hakemistoon, johon tallensit aikaisemmin bookmarks.html tiedoston. Valitse tiedosto ja valitse lopuksi vielä avaa. Tämän jälkeen vanhat kirjanmerkit tulevat näkyviin myös uuden selaimen kirjanmerkkeihin.

Avaa Chromen kirjanmerkit

Vanhat kirjanmerkkisi löytyvät nyt myös sinun uuden tietokoneesi selaimesta.

JAA ARTIKKELI
Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *