CDN käyttöönotto WP fasted cache lisäosan avulla WordPress sivutolla

Mikä CDN? CDN on sisällönjakeluverkosto jonka avulla saat verkkosivusi latautumaan nopeammin ympäri maailmaa. Palvelun avulla kannattaa jakaa ainakin verkkosivun kuvat, tyylitiedostot sekä javascript tiedostot. Palvelu tarjoaa sivustosi sisällön jakeluverkoston avulla lähimmältä palvelimelta käyttäjälle maailmanlaajuisesti. WP fasted cache käyttöönotto Asenna ensin…

WordPress tietoturvan parantaminen

WordPress WordPress julkaisujärjestelmän suosio tekee siitä houkuttelevan kohteen myös mahdollisille hakkereille ja muille rikollisille toimijoille. Nykyään monet verkkosivuston ylläpitäjistä käyttävät WordPress alustaa verkkosivuillaan. WordPress on suosittu julkaisualusta, jonka hyvä puolia ovat hinta ja helppokäyttöisyys. Juuri tämän suuren suosion vuoksi WordPress…

Teeman ja laajennusten muokkaajan poistaminen käytöstä WordPressissä

WordPress teeman ja laajennusten muokkaamisen estäminen Haluatko poistaa teeman ja laajennusten muokkaajan käytöstä WordPressissä? Koodinpätkät eivät vain poista teema ja laajennusten muokkaajaa käytöstä, vaan se myös poistaa mahdollisuuden poistaa sekä asentaa laajennuksia. Samalla tulet kyllä estäneeksi myös laajennuksien ja teemojen…

Elementor – WordPress sivunrakentaja

Elementor Elementor* on WordPress sivunrakentaja apuohjelma. Elementor lisäosan avulla voit muokata ja lisätä WordPress blogin sivuja, otsaketta, sivupalkkia sekä alatunnistetta mielesi mukaan. Sinulla ei tarvitse olla lainkaan HTML / CSS / PHP / koodaustaitoja, vaan sivun rakentamisen voit tehdä vetämällä…

WordPress

WordPress Blogin tai verkkosivuston julkaisualustana WordPress (WP) on ylivoimaisesti suosituin. Se on monipuolinen sekä helposti käyttöön otettava sisällönhallintajärjestelmä verkkosivuja tai verkkokauppaa varten. WP on käyttäjälleen turvallinen, mikäli sivuston pitää päivitettynä sekä muistaa luoda tarpeeksi vahvat salasanat käyttäjille. Mistä saan WordPressin…

WordPress asennnus Ubuntuun

WordPress asennnus Ubuntuun Ubuntu palvelimessa pitää olla asennettuna apache2, mysql ja php. Luodaan ensin tietokanta ja käyttäjä WordPressille. Kirjaudutaan mysql palvelimelle pääkäyttäjänä. mysql -u root -p Luodaan uusi tietokanta. CREATE DATABASE wordpress; Luodaan uusi käyttäjä esim. WordPress. CREATE USER wordpress@localhost…

WordPress ftp päivitys ongelma

WordPress päivitys ongelma Tarkista onko wordpress hakemistolla omistaja. Mikäli omistajaa ei ole niin hakemiston omistajana ja ryhmänä näkyy nobody:nobody.Muuta hakemistolle uusi omistaja ja ryhmä seuraavasti: chown -R www-data:www-data /var/www/wordpress