Nopeustesti
KUVA PEXELS

 

Nopeustesti

Haluatko tietää, onko nettiyhteytesi nopeus Internet-operaattorisi lupaamalla tasolla? Tee puolueeton nettiliittymän nopeustesti ja testaa nettiyhteyden todellinen nopeus.

Muista ennen nopeustestiä

Muista sulkea ennen nopeustestiä nettiyhteyttä paljon kuormittavat tiedostojen lataukset ja sovellukset (Netflix, Youtube yms. suoratoistopalvelut). Kytke tietokone mieluiten suoraan modeemiin tai reitittimeen Ethernet-kaapelilla. Jos modeemiin tai reittimeen on kytketty useita laitteita, varmista, ettei niillä ole liikennettä verkkoon. Myös WLAN / WIFI:n käyttö voi mahdollisesti hidastaa nettiyhteyttäsi.

Testitulokseen vaikuttaa

Testitulos voi näyttää alhaisempaa nopeutta jo pelkästään siksi, että käytettäväksi valittu laite ei ole sopiva testin tekemiseen. Älypuhelimella tai tabletilla testiä ei kannata tehdä, vaan mahdollisimman luotettavan mittaustulosksen saat ainoastaan tekemällä nopeustestin tietokoneella (pöytätietokone tai kannettava).

Testitulos

Nopeustestin tulos on luotettavin, kun teet testin useita kertoja ja eri kellonaikoina ja lasket tulosten keskiarvon.

Nopeustestin termit

Download kertoo nopeuden, jolla tieto esim. tiedostojen lataukset tai video kulkee internetistä koneellesi.
Upload kertoo, millä nopeudella voit lähettää tai ladata tiedostoja verkkoon.
Ping (viive) kertoo sen, kuinka kauan menee yhden datapaketin lähettämiseen edestakaisin vastaanottavan tietokoneenkanssa.
Jitter on keskimääräinen hajonta viiveen tuloksissa.

 

error: Content is protected !!