VPN yhteys
KUVA PEXELS
Sivulla on affiliate ja mainoslinkejä.

Mikä on VPN?

VPN eli Virtual Private Network on vahvasti salattu yhteys kahden eri verkon välillä. VPN-yhteyksiä on erilaisia mutta lyhyesti kerromme vain kahdesta vaihtoehdosta. Yleensä kotikäytössä käytetään tietokoneelta palvelimelle otettavaa suojattua yhteyttä mutta yhteystapa on myös käytössä yrityksissä mm. etätyöhön tarkoitettu verkkoyhteys.

Toinen yhteysmuoto on kahden eri toimipisteen yhdistäminen internetin ylitse, vahvasti suojatun yhteyden avulla. Tällainen yhteystapa on usein käytössä yritysverkoissa. Näin yritykset voivat liittää eri rakennuksia yhteen tietoverkkoon ja eri paikkakunnilla olevilla käyttäjillä on pääsy yrityksen verkkoon ja tiedostoihin.

VPN tunneli
KUVA PIXABAY

 

VPN-yhteyden edut

VPN-yhteyden avulla voit parantaa tietoturvaa ja voit olla täysin anonyymi internetissä. VPN-yhteys on hyvä olla päällä jos käytät esim. kahvilan julkista WLAN/WIFI verkkoa. Yhteyden avulla suojaat tietokoneesi sekä tietosi tirkistelijöiltä ja luvattomilta vierailijoilta.

Toinen hyvä ominaisuus on, että voit piilottaa sijaintisi ulkopuolisilta. Sijainnin piilottamisessa on suuri hyöty silloin kun haluat katsoa eri maiden paikallisia tv-sarjoja sivustoilla, jotka sallivat käytön ainoastaan tietyistä maista.

VPN-yhteys ja etätyö

Usein yritykset käyttävät VPN-yhteyksiä joiden avulla työntekijä voi kirjautua yrityksen verkkoon paikasta riippumatta. VPN-yhteys mahdollistaa etätyön tekemisen vaikka kesämökin laiturilta.

Mistä voin hankkia VPN-yhteyden kotiin?

VPN palvelua valittaessa kannattaa selvittää, että heillä on tarjottavana nopea ja luotettava yhteys.

Olemme listanneet muutamia VPN palveluntarjoajia, joista voit valita itsellesi sopivan.

ExpressVPN
NordVPN
PureVPN
Norton Secure VPN

error: Content is protected !!