MySQL-palvelimen asentaminen Ubuntuun 18.04

Tilaa kondomit netistä - Kumiukko.fi kondomien kotimainen verkkokauppa

MySQL palvelin

Jos sinulla on toimiva Apache Web-palvelin niin, kannattaa asentaa myös MySQL-palvelin. MySQL-palvelin on tietokannan hallintajärjestelmä. MySQL-palvelin järjestelee ja antaa käyttöön tietokantoja, joille sivustosi voi tallentaa tietoja esim. WordPress sivusto.

MySQL-palvelimen asentaminen Ubuntuun 18.04

Aloitetaan MySQL-palvelimen asennus. Anna seuraavat komennot.

sudo apt-get update 
sudo apt-get install mysql-server

Kun asennus on valmis, suorita yksinkertainen suojauskomento, joka on valmiiksi asennettu MySQL-palvelimen kanssa, se poistaa joitain vaarallisia oletuksia ja estää luvattoman pääsyn tietokantajärjestelmään.
Ajetaan MySQL suojauskomento:

sudo mysql_secure_installation

Vastaa seuraavaksi kysymykseen kyllä.

MySQL-palvelimen asentaminen Ubuntuun 18.04

Mikäli vastaat ”kyllä”, sinua pyydetään valitsemaan salasanan validointi. Muista, että jos syötät ”2” vahvimman tason, saat virheitä, kun yrität asettaa minkä tahansa salasanan, joka ei sisällä numeroita, pieniä tai isoja kirjaimia ja erikoismerkkejä. Tässä ohjeessa valitaan salasanan tasoksi ”1”.

Secure mysql

Riippumatta siitä, minkä tason salasanan valitsit käyttöön, palvelimesi pyytää sinua valitsemaan ja vahvistamaan salasanan MySQL-palvelimen pääkäyttäjälle. MySQL-palvelimen pääkäyttäjällä on kaikki oikeudet MySQL-palvelimeen. Muista antaa pääkäyttäjälle kunnollinen salasana jossa on isoja ja pieniä kirjaimia, sekä erikoismerkkejä. Älä jätä salasanaa tyhjäksi missään tapauksessa!

Mysql salasana

MySQL secure installation komento poistaa joitain tuntemattomia käyttäjiä ja testitietokannan sekä poistaa ulkoiset pääkäyttäjän tietokantapalvelimen kirjautumiset käytöstä ja lataa nämä uudet säännöt niin, että MySQL-palvelin noudattaa välittömästi tehtyjä muutoksia. Vastaa kaikkiin kysymyksiin kyllä.

MySQL-palvelimen asentaminen Ubuntuun

Mikäli haluat käyttää salasanaa yhteyden muodostamiseen MySQL-palvelimen juurihakemistoon niin, sinun on vaihdettava sen todennusmenetelmä auth_socket mysql_native_password.
Voit tehdä tämän avaamalla MySQL-kehotteen:

mysql -u root -p

Tarkistetaan, että pääkäyttäjä tosiaan autentikoi käyttämällä auth_socket-pluginia.

mysql> SELECT user,authentication_string,plugin,host FROM mysql.user;
MySQL-palvelimen asentaminen Ubuntu

Suorita seuraavaksi ALTER USER -komento vaihtaaksesi todentamismenetelmän. Muista vaihtamasi salasana ja syötä se kysyttäessä.

mysql> ALTER USER 'root'@'localhost' IDENTIFIED WITH mysql_native_password BY 'luomasi_salasana';

Sitten suorita FLUSH PRIVILEGES, joka lataa uudet asetukset voimaan.

mysql> FLUSH PRIVILEGES;

Seuraavaksi tarkistetaan uudelleen kaikkien käyttäjien käyttämät todentamismenetelmät.

mysql> SELECT user,authentication_string,plugin,host FROM mysql.user;

Varmistetaan vielä, että kirjautumiskäytäntö muuttui root käyttäjälle.

Tässä näkyvät tiedot, jotka MySQL-palvelimen pääkäyttäjänä root tunnistetaan salasanalla. Kun olet vahvistanut tämän omalla palvelimellasi, voit poistua MySQL-shellistä seuraavalla komennolla:

mysql> exit

MySQL-palvelimen asentaminen Ubuntuun 18.04 on nyt tehty onnistuneesti. MySQL-palvelimeen on luotu pääkäyttäjä ja voit alkaa luomaan sinne omia tietokantojasi eri palveluita varten.

JAA ARTIKKELI




Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *